joi, 10 noiembrie 2011

Spre nicăieri sau spre orișiunde?

www.deviantart.com
    Trec atâta de repede zilele, orele, minutele, clipele, nici nu îmi dau seama unde zboară. Spre care infinit, care orizonturi? Se îndreaptă spre nicăieri sau spre orișiunde? Oricum, știu că nu mai au cale de întoarcere, ele vor rămâne acolo în negură și poate amintindu-ne de ele vom schița un surâs sau... poate nu se va întâmpla nimic.
   Mai nou, totul se transformă în nimic și nimic în totul. Cum? Foarte simplu. De ce? E vina noastră și numai a noastră. Nu știm să acordăm atenția și timpul cuvenit lucurilor mici de lână noi. Am alerga dacă am putea ca într-un maraton prin viața aceasta. Am fușeri lucrurile mai mereu, într-un timp așa de scurt. Dar oare de asta are nevoie de Dumnzeu? Are nevoie de fușereala noastră sau de ce e mai bun pentru El? Merita Dumnezeu 10 minute, sau tot timpul nostru? Defapt ce e timpul nostru? Doar o alergare, spre un nicăieri sau spre un orișiunde?
   Nu, nu e așa timpul nostru e a lui Dumnzeu, noi suntem ai Lui si beneficiem de harul Său, dar unde e recunoștința noastră? Cum sa îi arătăm mulțumire? Dedicându-I tot mai mult din noi, din timpul nostru, partășiile noastre. Sacrificând pentru lucrăriile Lui, luptând pentru cei care Îi iubește, neîndreptând clepsidra noastră spre nicăieri ci îndreptând-o spre eternitate, o veșnicie, un infinit alături de El.

Un comentariu: